Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD020
Katalognummer: DROCD020
Artist: Anders Norudde
Album: Kan Själv!
"En skiva att smeka öronsnäckorna med eller dansa vilt till. Polskeälskare får definitivt sitt lystmäte här."
Micke Forsberg, Folkdansaren

"I hans egna låtar hittar han fram till något som låter på samma gång ålderdomligt och på samma gång själfullt eget. Anders Norudde imponerar verkligen"
Po Tidholm, Dagens Nyheter

"På senare tid har medlemmarna i Hedningarna uppträtt var för sig med andra konstellationer. När nu Anders Norudde framträder solo blir det uppenbart hur mycket det är hans säckpipor, och inte minst moraharpan som står för Hedningarnas speciella sound. På 26 spår har han fyllt skivan till brädden med gammal och egenkomponerad musik, ibland med stöd av vännen Freddy Fredriksson (båda är medlemmar i Blå Bergens borduner).

Mycket av musiken har en ålderdomlig prägel och jag associerar till gamla spelmansdokumentationer på band och vaxrulle ? fast om man på dem ibland är osäker på om spelmannen spelar falskt eller om det är kvartstoner, behöver man aldrig tvivla på Norudde. Det är mycket säkert, och kvartstonerna sitter exakt där de ska.
"
Ulf Torstensson, Norra Västerbotten

"Anders Norudde från Hedningarna är en modern musiker från forntiden med hela käften full av vidunderligt pipande säckpipor. På sitt första soloalbum blixtkör han gammal lånad och egen ny folkmusik rätt in i 2000-talet med en fräck tvärnit framför mina öron.

Det är en gudomlig skiva med en barnsligt träffsäker titel om musik som svettas av trots och pumpar av djävlar anamma.
"
Lasse Åbom, Östgötacorrespondenten

"Musiken har sin styrka i en kraftfull nakenhet, bara i några spår tar Norudde hjälp (av gitarr/bosoki-polaren Göran Fredriksson). För övrigt handlar det om solospel långt från Hedningarnas utbroderade arrangemangskonst, i 26 korta spår.

Denne spelman har en sällsam närvaro och intensitet i spelet, om han så plockar upp en indisk "turistflöjt" av bambu. Och svensk folkmusiktradition sitter tveklöst på hans axel genom polskor och hallingar från förr, egna valser och till och med en melodi uppsnappad på Pekingoperaskolan i Kina.

Nog kan han själv. Dutti ponke!
"
Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet

"Med Anders Noruddes "Kan själv" tar vi åter ett steg tillbaka in i den lite lugnare folkmusiken. Med moharpa, säckpipa, fiol och flöjt har Anders Norudde skapat sitt första soloalster. Tidigare har han precis som Magnus Stinnerbom utgjort en del av Hedningarna.

"Kan själv" består både av äldre låtar och nykompositioner och det är helt klart att han är en spelman som håller även utanför Hedningarna.
"
Caroline Thorén, Gefle Dagblad

"Det som imponerar är att Norudde hela tiden trots att han spelar solo lyckas hålla en puls hela skivan igenom. Nerven finns där hela tiden. Det känns att spelmannen älskar sina låtar. Soloskivor av detta slag kan ju annars bli tradiga efter tre kvart. Norudde står sig distansen ut, totalt 29 låtar"
Peo Österhollm, Svenska Dagbladet

"Det var i Folkets Hus källare här i Örebro Anders Norudde en gång började spela. Det visar sig vara lönande att dansarna höll ut. För Kan Själv! är en cool skiva, en ångande skiva. En skiva man diggar och blir vansinnig på.

En skiva som kan få en att gifta sig och antagligen att skilja sig igen. Ni märker det själva: Mina ord räcker inte till att beskriva vad Kan Själv! är.
"
Sofia Jönsson, Nerikes Allehanda

"När Anders Norudde från Hedingarna gör sin första platta på egen hand viner tonerna från säckpipa och Moraharpa som Hendrix-solon i öronen på lyssnaren. Det finns ett tvärsäkert driv i låtarna på den här skivan som är mycket tilltalande. Det är urbergsmusik med rockattityd. Det är fräscht, energiskt, välspelat och fantasifullt."
Göran Pettersson, Dala-Demokraten

"Anders Norudde är en av de svenska musiker som gjort mest, och varit mest framgångsrik med att återlansera den svenska säckpipan, ett instrument som var helt utdött under många decennier under förra århundradet. På den här cd:n får man verkligen sitt lystmäte svensk säckpipemusik när den är som bäst."
Stephan Elg, Smålands-Posten


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem