Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD008
Katalognummer: DROCD008
Artist: Möller/Berglund/Sörlin/Brändström
Album: Härjedalspipan
"Jag tycker om Härjedalspipans lite hesa ton och svävande tonalitet. På skivan spelar Ale Möller på en gammal "Jönssonpipa" och på två nya pipor, tillverkade av Oskar Olofsson i Lillhärdal. TIllsammans med de andras spel, på fioler och cittra, blir skivan mycket mer än en exempelsamling av låtar för härjedalspipa! Jag njuter, både av de fina låtarna och av musikanternas lyhörda spel! Varför har jag inte skaffat den här förut?"
Agneta Stolpe, Lira

"Ale Möller hittar svunnen skatt i Härjedalen"

"På den här skivan finns inga raffiga rytmer eller andra trendiga stilbrytningar, men här finns lyhördhet för en nästan svunnen musikskatt.
"
Gustaf Berglund - Hudiksvalls Tidning

"En liten klassiker från LP-tiden, som nu kommer i CD-format. Med skivan, inspelad 1990, blåste Ale Möller nytt liv i ett nästan bortglömt instrument."

"Ale spelar tillsammans med fiolspelmännen Mats Berglund, Lasse Sörlin (även cittra på någon låt) och Greger Brändström. Det är uteslutande låtar från Härjedalen. Pipan och fiolerna klingar fint tillsammans - dovt och mjukt. Det svänger dessutom skönt.
"
Hans Bohm, Dalademokraten

"Mer hemvävd och anständig, utan att för den delen hamna i kategorin museal, musik presenteras på skivan Härjedalspipan, som gjuter nytt liv i ett närmast bortglömt folkmusikinstrument. Pipan, ursprungligen måhända en granpåk snidad till en fljöt, hanteras mästerligt av vår folkmusikaliske ambassadör Ale Möller, som tillsammans med Mats Berglund och Greger Brändström på fioler och Lasse Sörlin på fiol och cittra sätter ny frisk signatur på en lång rad vallåtar, polskor och marscher. Dessutom finns på skivan några unika arkivupptagningar med Ol Jansa, den siste traditionsbäraren på instrumentet."
Peter Bornemar, Eskilstuna-Kuriren


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem