DROCD028
Katalognummer: DROCD028
Artist: Harv
Album: Töst
 
"Klangbilden har breddats med gitarr och slagverk. Men det är de uppkäftiga, drivande och smidiga fiolerna som signalerar stolthet och dans. Samspelta och dynamiska som trimmade elitgymnaster röjer de stöddigt i "Töst!" och "Ånonsschottis". Ett av årets bästa svenska album."
Lasse Åbom - Östgötacorrespondenten


"Här är det inte fråga om att hålla igen, utan det är folkmusik med partykänsla. Det skvallrar inte minst bilderna inne i textfodralet om. Omslagsbilden tillhör den roligaste och mest livsbejakande jag har sett på någon svensk folkmusikplatta i år. Och löständerna liggandes i ett glas med vatten på bilden under själva plattan kan jag bara le åt. Kul! De flesta kompositionerna - åtta av totalt elva låtar - är signerade Magnus Stinnerbom. Dom är från början låtar som har använts i olika teaterföreställningar som här har gjorts mer dansanta. Låter er ryckas med i Harvs musik. Det här är helt enkelt riktigt bra!"
Micke Forsberg, Folkdansaren Länk>>

"Harv har vuxit! På den nya plattan Töst visar gruppen att de tveklöst är ett av Sveriges bästa folkmusikband. Precis som tidigare står Magnus Stinnerbom och Daniel Sandén-Warg i centrum med fioler och moraharpa. Men nu har gruppen utökats med Peter Ståhlgren på gitarr och slagverkaren Christian Svensson.
...
Tradition handlar ju om att ta upp tråden och fortsätta där andra lämnat av. Hos Harv handlar det om utveckling – levande tradition.
"
Dan Lundberg, Svenska Dagbladet Länk>>

"Värmlandsgruppen Harv, nu en kvartett med gitarr och slagverk, fortsätter i sin tur att överbetona folkmusikens rytmer. Fiolspelarna Magnus Stinnerbom och Daniel Sandén-Warg upprepar minimalistiska melodislingor och driver upp sugande trance- och dansrytmer. Grova och råa stråkdrag, som om fiolsträngarna är extratjocka. Ibland stannar musiken upp, blir stilla och stämningsfull, men fortfarande grov och urtida."
Bengt Eriksson, Göteborgs-Posten

"Folkmusikens partyskiva nr 1

Harv var från början en klassisk spelmansduo med de unga fiolspelmännen Magnus Stinnerbom och Daniel Sandén-Varg. De har nu utökats med två till, Peter Ståhlgren på gitarr och Christian Svensson på slagverk.

Skivan innehåller mestadels nyskriven teatermusik av Magnus Stinnerbom. Töst! är nyskapande och annorlunda. Det låter som folkmusik och pop samtidigt. Folkmusik med popkänsla utan att det blir en kompromiss.
"
Erik Svansbo, Folkbladet Östgöten Länk>>

"Duon Harv har vuxit till en kvartett och fått ur sig ett album med stor intensitet. De två sammanlödda fiolspelarna Magnus Stinnerbom och Daniel Sandén-Warg (med en gemensam Hendrix-period i tonåren bakom sig) häller bra med märg i snygga originalmelodier och tre traditionella. Polska, halling, reinländer, schottis och polka serveras med samma danspockande sug. Stinnerbom, som skrivit nästan alla sina åtta låtar till olika teaterpjäser, är skicklig på att variera atmosfären och melodisvängningarna.

Det finns nåt härligt ostoppbart över den här gruppen. Peter Ståhlgrens akustiska gitarr pumpar upp förutsättningarna och slagverkaren Christian Svensson använder tamburinen flitigt, vilket sprider en fläkt av medeltida danser. Ale Möller gör två inhopp och luftar både munspelet och skalmejan.
"
Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet

"Töst! Det är ju ett dialektalt Tyst! Och utropet från de fyra musikanterna Magnus Stinnerborn (fiol), Daniel Sandén-Warg (fiol), Peter Ståhlgren (gitarr) och Christian Svensson (slagverk) är inte alldeles utan berättigande.

En lyssnarens tystnad första och andra gången de elva låtarna strömmar in i kroppen betalar tillbaka.
Harv har ett tryck i låtarna som är enastående. Det rör sig om folkmusik i nuet, där musikanterna lärt av traditionen, men inte brytt sig om någon nostalgisk hyllande spelart.
"
Bengt Söderhäll, Gefle Dagblad Länk>>


VISA ALLA RECENSIONER!