DROCD015
Katalognummer: DROCD015
Artist: Hulling
Album: Hårdhajen
 
"Tro det eller ej: Det här är mycket bra bilmusik"
Po Tidholm, Dagens Nyheter


"Det finns gott om unga duktiga folkmusikgrupper i Sverige. Det här är en av dom. Det börjar bra med supvisan ”Om ett hundrade år” som hade kunnat få ha en lite råare framtoning. ”Smultrongärds - Idas polska” har hög dansfaktor. Liksom även ”Polska efter Pål Olle”, ”Lärkan” och Älskog”. Gruppen blandar traditionella låtar och visor med egna kompositioner. Bland de egna låtarna sticker ”Gånglåt från Fruängen” och Hirdmannen” ut på ett positivt sätt. Duktiga musiker där bl.a. Jens Engelbrecht gör fina kompslingor med mandola och gitarr. Johanna Böljas sång är fin, men hon kunde våga ännu mer som hon gör i ”Drängpojkens klagan”. En på det hela taget positiv platta med fina danslåtar."
Micke Forsberg, Folkdansaren Länk>>

"Väl spelad svensk folkmusik i en slags 90-talstradition i hög grad inspiererad av namn som Ale Möller och gruppen Väsen...
... Johanna Bölja sjunger rakt och okonstlat, hon bär fram texterna bra.
"
Hans Bohm, Dala-Demokraten

"Inte minst tack vare gitarristen Jens Engelbrecht - än spelar han som en rockmusiker. än som han vore medlem i en akustisk visgrupp - svänger Hullings folkmusik både ovanligt mycket och på ett annorlunda sätt."
Bengt Eriksson, Gränslöst


VISA ALLA RECENSIONER!