DROCD014
Katalognummer: DROCD014
Artist: Envisa
Album: Flod
 
"Folksångartrion Envisa sjunger a cappella. Tre "nakna" sångröster alltså. Ändå har resultatet blivit årets tuffaste och mest moderna folkmusikplatta"
Bengt Eriksson - Göteborgs-Posten


"Nu gör de skivpremiär med en omväxlande blandning sånger hämtade från skilda håll i Sverige och Norge. Dalarna är representerat på ett spår. En schottis av Malungs-spelmannen Åker Erland Jonsson är grund till lite improvisatoriska utflykter. En sång är hämtad ända från Ukraina, men är svensk ändå. Det är den utomordentligt vackra melodi Katarina Utas i Gammalsvenskby sjöng till psalmen Den blomstertid nu kommer. Envisa ger melodin full rättivsa och gruppen lyckas allra bäst med sina tolkningar av de stillsamma ålderdomliga andliga visorna."
Hans Bohm, Dala-Demokraten

"Trestämmig svensk folksång utan instrument hör man inte varje vecka. Och det exklusiva blir dubbelt njutbart eftersom Zara Tellander Grundberg, Mia Ohlson och Anders Larsson sjunger så fint tillsammans.

Malmöbaserade Envisa blåser sprittande liv i gamla visor, ballader och polskor, i egna arrangemang. Låtarna hämtas lite varstans i Svealand och Götaland och gruppen sjunger dem med stor variation, sväng och inlevelse. Ofta är tonen mjuk och känslig, men trion visar med jämna mellanrum - till exempel i tornväktarropet från Västerås - att den även kan trycka på och sjunga lustfyllt och nästan rått för full hals. Direkt därefter glider Envisa in i en snabb virtuos "Pols från Folldal", liksom för att understryka sin mångsidighet.
"
Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet


VISA ALLA RECENSIONER!