DROCD004
Katalognummer: DROCD004
Artist: Väsen
Album: Vilda Väsen
 
"På en tung och rusig bordun lägger Väsen ett sprött hantverk. De spelar som verserade storskrävlare, rått och polerat på samma gång. Då den två år gamla debutskivan var Mikael Marins altfiol och Roger Tallroths gitarr främst ackompanjemang till den virtuose Olov Johanssons nyckelharpor."

"Nu har väsen en tät gruppklang, fast jag misstänker att Olov Johansson ännu är trions nav. Med sin förening av teknik briljans och musikalisk inlevelse trotsar han alla fördomar om nyckelharpan som ett harmlöst hobbyinstrument
"
Klas Gustafsson, DN


"De här tre unga spelmännen kastar sig över folkmusiken med frisk aptit. Det är verkligen sting i spelet. Utgångspunkten är traditionen grundad i den svenska skogen och myllan. Väsen går vidare, inte så att grabbarna blandar in rockrytmer och andra trendiga ljud. I själva verket spelar de låtarna, varav de flesta är gamla traditionella, med sådan kraft att det känns som förnyelse. Det svänger också rejält om trion."

"Väsen står för folkmusik som känns ända in i ryggmärgen.
"
Tore Ljungberg, Göteborgsposten Aveny

"Klangen, den surrigt murriga, är Väsens adelsmärke, liksom det täta och urstyva samspelet. Nu är självförtroendet ännu större, de djärva idéerna fler. De uppländska låtarna blir i gruppens händer till klingande skulpturer - väl utarbetade med massor av fyndiga enskildheter."
Gunnar Ternhag, Svenska Dagbladet

"Spelet är avskalat alla idylliska och inställsamma inslag och utmärks i stället av en kärv men omtumlande energi och rytmik. Spelet blir i de starkaste stunderna som en trolskhetens besvärjande kraft, t ex i Olov Johanssons suggestivt upprepande och liksom rituella Bisonpolska, eller i Köttsparven efter Byss-Calle."
Ulf Gustavsson, Uppsala Nya Tidning


VISA ALLA RECENSIONER!