DROCD001
Katalognummer: DROCD001
Artist: Väsen
Album: Väsen
 
"Folkmusik tillplattad för att passa modern CD-teknik - så tarvligt - och så tråkigt det brukar vara. Men till sist kommer Väsen..." ,

"...en slipad diamant i en gödselstack...
"
Mikael Strömberg - Aftonbladet


"Den levande spelmansmusiken väsen är ofta svårt att fånga på skiva. En som lyckats är Olov Johansson, som tillsammans med Mikael Marin (altfiol) och Roger Tallroth (luta och gitarr) har gjort en ovanligt musikalisk LP/CD"
Ale Möller, Tonfallet

"Genomgående är hela skivan välgjord med glasklara toner och svängigt sugande rytmer."
Susanne Sigroth Lambe, Uppsala Nya Tidning

"Olov Johansson hanterar kromatisk och kontrabasharpa med en självklar säkerhet och personlig stil både rytmiskt och melodiskt. Mikael Marin är en lika personlig och säker assistent på altfiolen. Men när man hör Roger Tallroth ackompanjera på gitarr blir man mållös. Så elegant, så försynt, så känsligt men ändå personligt och delikat. Att ackompanjera polskor på gitarr kan vara mycket vanskligt och jag har hört några monstruösa försök här och var. Roger Tallroth är raka motsatsen - men så KAN han också den här musiken och vet att öveföra kunnandet till gitarren."
Peter Ahlbom, Spelmannen

"De tre spelar gamla fina traditionella låtar på ett friskt sätt. Det finns en härlig intensitet och glöd i spelsättet, musiken känns berättande men också lekfull."
Göteborgsposten

"..en fröjd att lyssna till dessa skickliga spelmän som i sin utsökta musik lyckas förena stilkänsla med sinne för överraskand poänger. Detta är en förnyelse av av svensk folkmusik som tycks ha vuxit fram inifrån."
Gunnar Ternhag, Svenska Dagbladet


VISA ALLA RECENSIONER!