Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD037
Katalognummer: DROCD037
Artist: Ulrika Bodén
Album: Rätt nu är det på tiden
"Utan särskilda åthävor har Ulrika Bodén och hennes musiker tagit de ångermanländska visorna in i samtiden."
Po Tidholm, Dagens Nyheter

"ÄNTLIGEN ler folksångerskan Ulrika Bodén i musiken. För mig har hon utvecklats till en drottning i svensk folkmusik och lyfter med ett avslappnat stort artisteri sitt andra soloalbum till ovanliga höjder.
Och det är på tiden att hon mjukar upp sitt allvar med en stolt säkerhet som tidigare bara har hörts från scenen.
"
Lasse Åbom, Östgötacorrespondenten

"Ulrika Bodén är nog just nu landets bästa folksångerska. Hon är chosefri och känns väldigt äkta. I somras svarade hon för en av de allra bästa solistkonserterna i kvarnen på Korröfestivalen och där var konkurrensen verkligen stenhård."
Stephan Elg, Smålandsposten

"Härligt tidlöst och rättframt. Längre från "Fame Factory" eller den ironiska generationen kommer man inte utan katapult.

Ulrika Bodén hör till våra mest uppmärksammade yngre folksångerskor, medlem bland annat i Ranarim. Här plockar hon några briljanter ur den ångermanländska sångkistan; dansvisor, räkneramsor för barn och skillingtryck, en kulad locklåt, en kärleksvisa och en helt oackompanjerad koral.

Alltihop bärs fram med ren, klar och nästan flickaktigt oskuldsfull röst. En personlig stämma som går rakt in, alldeles särskilt i slutvaggvisan "Kråka satt i lunden".
"
Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet

"...ännu en fullträff där Ulrikas rena och klara stämma tillsammans med musikanterna Anders Norudde, Jens Engelbrecht och Mikael Augustsson på ett varsamt men drivet sätt gör dessa låtar och visor fullständig rättvisa."
Micke Forsberg, Lira

"För den stora massan är nog inte den ångermanländska folksångerskan Ulrika Bodén så känd. Men, i folkmusikvärlden är hon ett stort namn och hon tillhör definitivt toppskiktet av unga folksångerskor i Sverige.
Hennes förra platta, Vålje och vrake, med låtar och visor från Ångermanland, blev en stor succé. Ulrika själv hade tänkt att det bara skulle bli en platta med traditionella låtar och visor från hemtrakterna. Men ödet ville annorlunda. Många människor hörde av sig med tips om låtmaterial och Ulrika fortsatte även på egen hand att gräva fram nya visor. Dessa kan nu avnjutas på Rätt nu är det på tiden.
Kvar från förra plattan finns musikkompisarna Anders Norudde (känd som multimusikant i Hedningarna) på fiol, säckpipa och moraharpa samt Jens Engelbrecht på bascister och gitarr. Nytillkommen är Mikael Augustsson på dragspel och bandoneon.
Som vanligt så sjunger Ulrika dessa visor och koraler på ett mycket övertygande sätt och samspelet mellan henne och musikerna är underbart att lyssna till. Är ni bara det minsta intresserade av folksång och vill ta del av skön sång och härliga musikinsatser så är det här en platta att införskaffa.
"
Micke Forsberg, Norrbottens-Kuriren

"Ulrika Bodén fortsätter att gräva efter guld, det vill säga rota i den ångermanländska vistraditionen. Nu kommer cd nummer två på samma tema. Ambitionen är att levandegöra de gamla visorna och det gör hon med den äran. Med god hjälp av musikerna Anders Norudde, Jens Engelbrecht och Mikael Augustsson. Både arrangemangen och sångsättet är klädsamt återhållna men inom de ramarna finns gott om fräscha musikaliska idéer. Gänget följer förvisso traditionen. Men inte utan att lämna egna avtryck."
Winnie Gravlund, Helsingborgs Dagblad


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem