Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD035
Katalognummer: DROCD035
Artist: Ian Carr & Niklas Roswall
Album: Step on it!
""Step on it" betyder ungefär gasen i botten och det är precis vad denna engelska gitarrist och skånska världsmästare i nyckelharpa gör. Kunnigt, skickligt, vackert och svängigt -- så blev resultatet. Mötet mellan det engelska och det svenska är intressant. Ian Carrs gitarrspel får ibland Niklas Roswall att låta ungefär som engelska Dave Swarbrick, en annan världskänd, fiolspelare på det folkliga området. Och ibland dominerar svenska, för att inte säga skånska, folktoner. Men mest är det helt enkelt en rätt läcker blandning."
Winnie Gravlund, Helsingborgs Dagblad

"Strängarna på Carrs gitarr och Roswalls nyckelharpa förenas till ett enda instrument på inledande ?Gahn blenk!? utan att förlora individualitet och personlig klang. Brittisk och svensk sämja genomsyrar hela detta godhjärtade album med tät och optimistisk musik fylld av njutning och ljusa sinnelag"
Lasse Åbom, Östgötacorrespondenten

"Den engelska gitarristen, Ian Carrr och Niklas Roswall, en skånsk världsmästare på nyckelharpa har på den här skivan ett fruktbart möte. Båda har sina rötter i folkmusiken, det hjälper naturligtvis till, men skillnaden mellan engelska och svenska rytmer är trots allt ganska stora.
 Det är i polskornas tretakt deras samspel blir som allra bäst. Men det svänger härligt om det mesta. Allt är kanske inte riktigt dansbart, men det är fin musik att lyssna på.
"
Stephan Elg, Smålandsposten

"Ian Carr är en gitarrist från England. Han är intresserad av svensk folkmusik och spelar bl a med i svensk-irländska gruppen Swåp!. Niklas Roswall är nyckelharpist som spelar med i gruppen Ranarim.

På denna skiva möts de i ett rättframt och ärligt samspel. Låtarna är nyskrivna engelsk-svenska låtar eller traditionella svenska.

Skivan öppnas med spåre ?Gahn Blenk!? som är en ösig låt. Ian Carr har skrivit denna låt och andra låtar som t ex ?New Hair?. Dessa låtar har en tydlig engelsk prägel som är skön att höra.
...
Produktionen är nära med ett varmt ljud. Omslaget visar den glada duon cyklande på en svensk vedbacke. Deras attityd går igen i musiken. Det här en häftig skiva.
"
Erik Svansbo, Folkbladet Östgöten

"Kunde Elvis Costello/Anne Sofie von Otter och Fredrik Ljungberg/Arsenal knyta band över gamla Nordsjön, så visst kan ett par folkmusiker.

Gitarristen Ian Carr har i den uppmärksammade brittisk-svenska kvartetten Swåp fått smak för att lira med blågulingar. Och duetterna med nyckel- och moraharpisten Niklas Roswall blev också ordentligt sväng- och energifyllda.

Carr har skaffat sig ett gott grepp om polskan, som vållar icke-nordbor så mycket huvudkrafs. Här driver han på med ett ytterst aktivt och snärtigt spel och väver flyhänt samman ackord med entonsslingor. Roswall - medlem i den förnämliga Nyckelharporkestern - har förstås inga problem med att få liv i melodierna.
"
Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet

"Ian Carr, känd från kvartetten Swåp, och Niklas Roswall, världsmästare i nyckelharpa 1996, möttes av en slump och spelade in en skiva tillsammans. Egna låtar blandas med traditionellt material ömsom i rasande tempo, ömsom långsamt. Kort sagt en skiva att göra vad som helst till"
Andreas Jakobsson, Gefle Dagblad


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem