Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD019
Katalognummer: DROCD019
Artist: Ranarim
Album: Till Ljusan Dag
"Tillsammans blir de inte en kvartett utan fyrlingar. Så samsjunget, samspelt och
personligt låter det. Ranarim är en helt, säger helt, unik ung svensk folkmusikgrupp.
"
Bengt Eriksson, Göteborgs-Posten

"Samspelet är tätt och rakt, med fina harmonella färgningar"
Po Tidholm, Dagens Nyheter

"Arrangemangen är genomgående fräcka och roliga, inte för söta, inte för harmoniska utan mera salt och peppar. Det roligaste som hänt svensk folksång sedan Folk & Rackare."
Ulf Torstensson, Norra Västerbotten

"Ett lovande debutalbum från denna begåvade kvartett. Den här CDn får mig på gott humör. Samspelet mellan Niklas och Jens är underbart tillsammans med Ulrikas och Sofias vokala tonvävar porlande som en vårbäck. Fina arrangemang och härlig stämsång där ballader är det dominerande inslaget. Här ryms både traditionella låtar tillsammans med egna kompositioner"
Micke Forsberg, Folkdansaren

"Det som jag gillar mest med den här skivan är att den bildar en helhet. Många musiker ger ut skivor som spretar åt alla håll. Som om de ville bevisa att de behärskar alla stilar och alla instrument, eller så vill de kanske erbjuda något för alla. Bättre då med allt för någon. Gruppen Ranarim har funnits i några år men ger ut sin första skiva nu. De verkar vilja vara en riktig grupp, inte ett projekt. Sångerskorna Sofia Sandén och Ulrika Bodén har varit med på ungefär alla sådana de senaste åren, måhända erbjuder de mängdrabatt. Nåja, i Ranarim har de ändå sin naturliga plats. De sjunger fint och alla verkar ha roligt. Några ballader känns valda och utförda på rutin - vi har faktiskt hört det där nu - men många låtar är väldigt vackra också. Om man säger att Ranarim är ett folkm usikens ABBA är man nog inte helt fel ute. Till ljusan dag är en okomplicerad skiva, med musiker som presenterar lika snygga låtar som kläder. Det här är inte på liv och död.
Folkmusikpop 2000.
"
Sofia Jönsson, Nerikes Allehanda

"Att den svenska folkmusiken upplever en renässans är ingen nyhet, sällan har det väl spelats in så mycket bra folkmusik som idag. Ranarims skiva är inget undantag. I anslaget märks inflytandet från rockmusiken och de grupper som gått i spetsen för folkmusikvågen - Folk & Rackare och Hedningarna. Och det är precis som det ska vara, folkmusiken ska spegla dagens musik såväl som den gamla tidens.
Dock är det inte på något vis en rockskiva som Ranarim har gjort. Det är akustiskt och fritt från rytminstrument, förutom gitarren. Ulrikas och Sofias röster är nakna och välklingande. Sångerna är en bra blandning av välkända och nyfunna. Det är ballader och kärleksvisor varvade med svängiga polskor. Med musikanter som Ranarim finns det ingen anledning att oroas för tillväxten för den svenska folkmusiken.
"
Mats Palmqvist, Borås Tidning

"Kvartetten Ranarim är en ljus och melodiös hyllning till svensk visa och lättsjungen folkmusik. De stolta och avspända rösterna i Ulrika Bodén och Sofia Sandén slingrar om varandra som färgglad krasse i solen...

... Ranarim bjuder inte på något märkvärdigt urval av polskor, ballader och visor. Men de spelar med varma hjärtan och en så smord flytande ton attde visar en god väg för den moderna attityden till svensk folkvisemusik
"
Lasse Åbom, Östgötacorrespondenten

"Ulrika Bodén och Sofia Sandén är tillika fenomenala sångerskor med espri och sälta, ofta med rösterna tätt slingrade kring varandra. Ranarims debutalbum är kort sagt en vinnare, en självklar kandidat till årets bästa folkmusikskivor."
Ulf Gustavsson, Upsala Nya Tidning

"En nyckelharpa, en gitarr och två sångerskor. Det är enkelt och effektivt. Vemodigt och glatt. Rofyllt och medryckande. Allt på en och samma gång. Kanske är det dessa kontraster i förening som gör Till Ljusan Dag till en så jädra bra skiva. Ranarim rockar fett."
Lars Alkner, Värnamo Nyheter

"De gamla, traditionella texterna förhöjer musiken än mer och gör "Till ljusan dag" svårförglömlig"
Caroline Thorén, Gefle Dagblad


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem